De beste beleggingen van Nederland

Genereer een passief inkomen door te beleggen!
 • Wereldwijd beleggen
 • Eenvoudig beleggen
 • betrouwbare brokers

DEGIRO

 • Prijswinnend platform
 • Wereldwijd beleggen
 • Sterk en betrouwbaar

Meer informatie

eToro

 • Meer dan 30 miljoen gebruikers
 • Wereldwijd beleggen
 • Sinds 2007 actief

Meer informatie

Freedom24

 • Binnen 10 min account openen
 • Aandelen & ETFs
 • Mobiele app

Meer informatie

Wat is beleggen?

Beleggen is ideaal wanneer je streeft naar financiële groei en welvaart op de lange termijn.

Door kapitaal te investeren in diverse activa zoals aandelen, obligaties, onroerend goed en grondstoffen creeer je op de lange termijn rendement op je investeringen.

Met de juiste kennis, strategie en geduld kan je je vermogen laten groeien en financiële doelen bereiken.

Waarom beleggen met een fonds?

1. Diversificatie

Fondsen bieden spreiding over verschillende activa, waardoor het risico wordt verminderd omdat het geld wordt verdeeld over diverse investeringen.

2. Professioneel beheer

Fondsen worden beheerd door experts die grondig onderzoek uitvoeren en weloverwogen beslissingen nemen om het rendement te optimaliseren.

3. Gemak

Beleggen in een fonds is eenvoudig en handig, vooral voor beginners, omdat het professionele beheer de noodzaak van individuele effectenkeuze en -beheer elimineert.

Veelgestelde vragen over beleggen

Het bedrag dat nodig is om te beginnen met beleggen varieert afhankelijk van de beleggingsstrategie en de gekozen activa. Sommige beleggingsplatforms bieden al de mogelijkheid om te starten met kleine bedragen, terwijl andere mogelijk hogere minimumbedragen vereisen. Het belangrijkste is om te beginnen met een bedrag dat je comfortabel kunt missen en dat past bij je financiële doelen.

Beleggen brengt verschillende risico’s met zich mee, waaronder marktrisico, volatiliteitsrisico en specifiek risico gerelateerd aan individuele activa. Hoewel beleggen kan leiden tot hogere rendementen, bestaat er ook het risico op verlies. Het is belangrijk om deze risico’s te begrijpen en een gediversifieerde portefeuille op te bouwen die past bij je risicotolerantie en langetermijndoelstellingen.

Diversificatie is essentieel voor het verminderen van risico’s in een beleggingsportefeuille. Dit kan worden bereikt door te beleggen in verschillende activaklassen zoals aandelen, obligaties, onroerend goed en grondstoffen. Binnen elke activaklasse kunnen beleggers verder diversifiëren door te investeren in verschillende sectoren, regio’s en bedrijfsgroottes. Het doel is om de blootstelling aan specifieke risico’s te verminderen en het potentieel voor stabiele rendementen te vergroten.

Zo kun je veilig beleggen

1. Diversificatie

Spreid je beleggingen over verschillende activaklassen, sectoren en regio’s om het risico te verminderen. Dit helpt om de impact van negatieve ontwikkelingen in een specifiek deel van de markt te beperken.

2. Onderzoek en educatie

Neem de tijd om grondig onderzoek te doen naar de activa waarin je wilt investeren en begrijp de risico’s die ermee gepaard gaan. Verhoog je financiële kennis door het lezen van betrouwbare bronnen, het volgen van cursussen en het raadplegen van professionele adviseurs.

3. Geduld en langetermijnvisie

Beleggen met een langetermijnvisie kan helpen om de impact van marktschommelingen te verminderen. Vermijd het volgen van kortetermijntrends en focus in plaats daarvan op het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille die consistent rendement genereert op de lange termijn.

Beleggen in 3 stappen

 1. Doelstellingen bepalen: Begin met het vaststellen van je beleggingsdoelstellingen. Wil je bijvoorbeeld sparen voor je pensioen, een huis kopen, of gewoonweg vermogen opbouwen? Het is belangrijk om specifieke, meetbare doelen te stellen, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat je wilt bereiken met je beleggingen.
 2. Risicotolerantie beoordelen: Evalueer je bereidheid om risico’s te nemen. Hoeveel risico ben je bereid te accepteren in ruil voor potentieel hogere rendementen? Het bepalen van je risicotolerantie helpt bij het kiezen van de juiste beleggingsstrategie en -activa die passen bij je financiële situatie en doelen.
 3. Portefeuille opbouwen en beheren: Selecteer vervolgens beleggingen die aansluiten bij je doelstellingen en risicotolerantie. Dit kan variëren van aandelen en obligaties tot vastgoed en beleggingsfondsen. Zorg voor een gediversifieerde portefeuille om risico’s te spreiden. Blijf regelmatig je portefeuille monitoren en pas deze aan naarmate je doelstellingen veranderen of de marktomstandigheden verschuiven.
#1

eToro beleggingen

“Als leider in sociaal beleggen streeft eToro ernaar de manier waarop mensen investeren te revolutioneren, terwijl ze helpen hun financiële kennis te vergroten.”

 • Meer dan 30 miljoen gebruikers
 • Sinds 2007 actief
 • Wereldwijd beleggen

Meer informatie

#2

DEGIRO beleggingen

“Iedereen in staat stellen om de slimste, zelfstandige beleggers te worden die ze kunnen zijn. Dit kan met onze hoogwaardige, prijsbewuste, transparante en toegankelijke beleggingsplatforms en -diensten.”

 • Prijswinnend platform
 • Wereldwijd beleggen
 • Sterk en betrouwbaar

Meer informatie

#3

Freedom24

“Wij bieden onze EU-klanten alles wat ze nodig hebben voor succesvolle beleggingen – directe toegang tot ‘s werelds grootste aandelenbeurzen, professionele analyses van waardepapieren, gebruiksvriendelijke handelstoepassingen en responsieve klantenondersteuning in uw taal.”

 • Binnen 10 min account openen
 • Aandelen & ETFs
 • Mobiele app

Meer informatie