Beste vastgoedfondsen van Nederland

Genereer passief inkomen door te investeren in vastgoed!

 • Vast rendement tot 8,5%
 • Rente per kalenderkwartaal uitbetaald
 • Volledig ontzorgd

Vondellaan Vastgoed

 • Recht van eerste hypotheek
 • Bewezen behaald rendament
 • Volledig ontzorgd

Synvest Vastgoed

 • Sinds 2005 actief
 • € 900 mln belegd vermogen
 • 14.000+ klanten

Cortese Vastgoed

 • Ervaren speler
 • Solide huurders
 • Langlopende huurcontracten

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed of een pand is populair bij veel investeerders. Ze waarderen het feit dat ze met vastgoed beleggen in iets fysieks, dat ze daadwerkelijk vast kunnen pakken. Bovendien kun je met huurinkomsten uit vastgoed zorgen voor een vast rendement, bovenop een eventuele prijsstijging. Maar, wat zijn typische valkuilen en waar moet je allemaal op letten om dit goed te doen als je kiest voor vastgoed?

Waarom investeren in een vastgoedfonds?

Vastgoed laten beheren biedt verschillende voordelen en redenen waarom eigenaars ervoor kiezen om dit uit te besteden:

1. Professioneel beheer

Fondsen worden beheerd door experts die zorgen voor efficiënt vastgoedbeheer en waardeoptimalisatie.

2. Toegankelijkheid

Zelfs met een relatief klein bedrag kunnen investeerders deelnemen aan vastgoedmarkten die anders moeilijk toegankelijk zouden zijn.

3. Professioneel netwerk

Fondsen bieden toegang tot een breed netwerk van professionals in de vastgoedsector, wat kan leiden tot waardevolle kansen en inzichten.

Veelgestelde vragen over investeren in een vastgoedfonds

Investeringen in vastgoedfondsen bieden beleggers exposure aan diverse vastgoedportefeuilles, met minder directe betrokkenheid bij individuele panden. Dit kan de spreiding van risico’s vergroten en liquiditeit bieden die direct vastgoedbezit niet heeft.

De potentiële rendementen van vastgoedfondsen variëren afhankelijk van factoren zoals marktomstandigheden, huurinkomsten en operationele efficiëntie. Risico’s omvatten marktvolatiliteit, leegstand, renteschommelingen en beheerskosten.

Beleggers kunnen de prestaties van vastgoedfondsen evalueren door te kijken naar historische rendementen, beheerkwaliteit, portefeuillesamenstelling, track record van de beheerder en kostenstructuur. Het is ook belangrijk om het prospectus en de jaarverslagen van het fonds te bestuderen voor meer inzicht.

Beleggen in vastgoed: zelf of in een fonds

Je kunt op een aantal verschillende manieren beleggen in vastgoed. Je kunt natuurlijk zelf beleggen in vastgoed, net als met een paar anderen door met hen een pand te kopen en te investeren in vastgoed. En heb je daar op dit moment nog niet het vermogen voor of vind je dat te ontwikkeld vanwege het beheer, onderhoud en de contracten? Dan kun je gebruik maken van vastgoedfondsen. De vastgoedfondsen maken het je graag makkelijker.

De vastgoedfondsen kopen vastgoed om te investeren in vastgoed, vaak in een specifieke sector of geografische regio. Wil je bijvoorbeeld investeren in woningen, in winkels of in kantoorpanden als vastgoed? Er zijn vastgoedfondsen met een specialisatie daarin. Je kunt het bedrag beleggen dat je wilt, waardoor het niet nodig is om in één keer een compleet pand of een complete woning aan te kopen. In plaats daarvan kun je laagdrempelig beginnen met de vastgoedfondsen. Houd er wel rekening mee dat je voor het fonds kosten betaalt, die ten laste komen van het rendement. Bovendien heb je geen directe huurinkomsten uit het beleggen als je op deze manier gaat investeren in vastgoed. Vastgoedfondsen hebben wat dat betreft voor- en nadelen.

Beleggen in onroerend goed is traditioneel populair. Veel beleggers vinden het een goede investering. Die mensen waarderen het feit dat ze iets fysieks in bezit hebben. Het onroerend goed dat ze kopen kunnen ze bekijken, aanraken of zelfs zelf bewonen. De mensen die daarin investeren vinden dat belangrijk.

Of het een goede investering is kun je daarnaast beoordelen op basis van het rendement door de jaren heen. De kans is groot dat het een van de tips is die andere beleggers je geven. Net als bij aandelen heb je de keuze uit allerlei verschillende investeringen.

Dus zoek je naar fysiek vastgoed als goede investering? Je kunt investeren in woningen, bedrijfspanden en bijvoorbeeld winkels. Zoveel mensen zoveel wensen, dus vergelijk de verschillende vormen om te ontdekken wat er bij jou past.

Wat de beste financiële keuze is valt niet te voorspellen. Feit is wel dat veel mensen investeren in vastgoed in plaats van aandelen vanwege de ervaren zekerheid. Je hebt maandelijkse inkomsten, uit panden die je daadwerkelijk kunt zien staan.

Anders dan aandelen kunnen de panden niet zomaar verdampen. Dat geeft een gevoel van zekerheid, los van het rendement dat je daarmee kunt maken. Dit is wat veel mensen erin aanspreekt. En een van de tips die ze geven, namelijk om ervoor te zorgen dat je de panden zelf kunt bekijken en bezoeken.

Investeren in een vastgoedfonds

Wil je beleggen in vastgoed en zeker weten dat je daar goed mee begint als je gaat investeren? Stel jezelf in ieder geval de genoemde belangrijke vragen. En zorg ervoor dat je de contracten voor het vastgoed met een professional opstelt. Je kunt dan zelf in vastgoed beleggen of investeren in een beleggingsfonds. Op die manier zelf je de eerste stappen in het vastgoed beleggen, om dit op termijn wellicht verder uit te breiden.

#1

Vondellaan Vastgoed

“U kiest voor Vondellaan Vastgoed Beheer B.V. vanwege onze uitgebreide portefeuille die we zelf beheren en verduurzamen. Wij bieden u de mogelijkheid om te investeren in de groeiende vastgoedmarkt, zonder de zorgen die komen kijken bij het zelf beheren van vastgoed.”

 • Deelname vanaf € 1.000
 • Maximale rente van 8,5%
 • Diverse looptijden mogelijk
#2

Synvest Vastgoed

“SynVest is een beleggingsinstelling opgericht in 2005. Met circa € 900 miljoen onder beheer, beleggen we voor ruim 14.000 klanten in Nederlands en Duits vastgoed.”

 • Deelname vanaf € 2.500
 • Het gemiddeld jaarlijks fondsrendement 9,2%
 • Diverse looptijden mogelijk
#3

Cortese Vastgoed

Het is de doelstelling van Cortese om beleggingsproducten te creëren waarbij risico en rendement in de juiste verhoudingen staan. Belangrijkste pijler hierbij is het streven naar een positief beleggingsresultaat voor u als belegger.

 • Deelname vanaf € 100.000
 • Prognose totaalrendement 9,3%
 • Verwachte looptijd 7 tot 10 jaar
 • Geen emissiekosten